Προσθετική επι Εμφυτευμάτων

ododiatros_emfyteumata

Το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται στο οστούν των γνάθων με σκοπό, μετά τη σταθεροποίηση του, τη στήριξη προσθετικών εργασιών. Σήμερα το τιτάνιο θεωρείται υλικό εκλογής.

Η έννοια των εμφυτευμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της οστεοενσωμάτωσης.
Οστεοενσωμάτωση ονομάζεται η δομική και λειτουργική σύνδεση του εμφυτεύματος με το ζωντανό περιβάλλον οστούν χωρίς τη μεσολάβηση συνδετικού ιστου.

Το εμφύτευμα τοποθετείται στη γνάθο με μία σειρά από βήματα που απαρτίζουν το χειρουργικό πρωτόκολλο.

Προσθετική επι Εμφυτευμάτων - Λαμπροπούλου Οδοντίατρος Πατρα

Η περίοδος επούλωσης μέχρι την ανάπττυξη της οστεοενσωμάτωσης ποικίλει απο 3 έως 6 μήνες ανάλογα με την ανατομική περιοχή, την ποιότητα του οστού της γνάθου και τις ειδικές χειρουργικές τεχνικές που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν.

Η διαδικασία επούλωσης μετά την τοποθέτηση είναι μία διαρκής εναλλαγή αποδόμησης και πλάσης οστούν.

Για να λειτουργήσει ένα εμφύτευμα δεν χρειάζεται μόνο τη στενή επαφή με το οστούν αλλά και την καλά κατάσταση των περιεμφυτευματικών ιστών γύρω από αυτό.

Τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης εμφυτευματολογίας είναι:

  • Αποκατάσταση νωδού – κενού διαστήματος χωρίς να χρειάζεται να τροχίσουμε τα διπλανά υγιή δόντια προκειμένου να φτιάξουμε μία συμβατική γέφυρα.
  • Προλαμβάνουμε την απορρόφηση του οστού στο σημείο του ελλείποντος δοντιού αφού μέσω των μασητικών δυνάμεων που εξασκούνται με το εμφυτεύμα καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την οστική δομή της περιοχής.
  • Βελτίωση της μασητικής ικανότητας αφού εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή σταθερότητα.
  • Άνεση και αισθητική.
  • Αποφυγή κινητών μηχανημάτων και διαφόρων συγκολλητικών ουσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερη σταθερότητα αυτών.

emfyteuma

Τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα για να στηρίξουμε ακίνητες – σταθερές εργασίες ή κινητές όπως επένθετες οδοντοστοιχίες.

Το σχέδιο θεραπείας αποφασίζεται εξ αρχής σε συνεργασία με τον ασθενή - χειρουργό – οδοντίατρο – οδοντοτεχνίτη.

Αν για κάποιο λόγο και ενώ έχει επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση, μικροοργανισμοί καταδυθούν κατά μήκος του αυχένα του εμφυτεύματος προς το οστούν δημιουργείται φλεγμονή.

Είναι απαραίτητο μετά τη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, να μην παραλείπουμε τα προγραμματισμένα ραντεβού για καθαρισμό δοντιών, εμφυτευμάτων.

Η πρόληψη είναι πάρα πολύ σημαντική, έτσι ώστε οποιαδήποτε φλεγμονή λόγω πλημελλούς στοματικής υγιεινής να αντιμετωπίζεται εγκαίρως.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!